Općina Čelić - Službena web stranica

Podrška Vlade Tuzlanskog kantona za izgradnju predškolske ustanove-vrtića u Čeliću

 

17.12.2021
Slika
 
Danas su potpisani ugovori o izgradnji, dogradnji i rekonstrukciji objekata za javne ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja, kao i podrška projektu izgradnje i osnivanja ustanove za predškolski odgoj u lokalnoj zajednici koja nema ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje.

"Strategijom razvoja Tuzlanskog kantona smo predvidjeli da ćemo u općinama na području kantona u kojima nisu osnovane javne predškolske ustanove podržati projekte i krenuti u proces osnivanja. Čelić je prva od tih općina i već sljedeće godine očekujemo da će se tim procesima uključiti općina Kalesija, kao i općine Sapna i Teočak“ – rekao je Elvis Baraković, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

„Zahvaljujem se Vladi Tuzlanskog kantona i Ministartsvu obrazovanja i nauke na dodijeljenim sredstvima od 85 hiljada maraka. Projekat je značajan iz više razloga. Općina Čelić nema javnu ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje. Mi smo uradili Elaborat o osnivanju ustanove i raspisali javni poziv o izgradnji koji se završava ovih dana. Sredstva koja su potrebna, negdje oko 0,5 miliona maraka smo osigurali i nadamo se da ćemo u rano ljeto završiti izgradnju i osnovati predškolsku ustanovu. Ova ustanova će biti kapaciteta od oko 60 djece i projekat izgradnje predškolske ustanove je od velikog značaja za Čelić, za socijalizaciju djece i pripremu djece za školu“ – istakao je Admir Hrustanović, načelnik općine Čelić.
0 0