Općina Čelić - Službena web stranica

Sastanak OSCE-a i predstavnika pet općina u okviru projekta "Via Majevica"

 

09.06.2021
Slika
 
Danas je održan radni sastanak u Sali općinskog vijeća u Čeliću, između predstavnika pet općina (Sapna, Teočak, Ugljevik, Lopare i Čelić) u organizaciji OSCE-a kancelarije u Tuzli, u okviru realizacije projekta "Via Majevica" i razvoju turizma u navedenim općinama.

Prisutnima se obratio općinski načelnik Admir Hrustanović koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i dao punu podršku na realizaciji aktivnosti u okviru projekta "Via Majevica".

Članovi radnih grupa analizirali su predhodne aktivnosti i dogovorili nekoliko susreta u narednom periodu s ciljem pripreme projekata, sa naznakom na razvoj turizma na prostoru pet općina sjeveroistočne Bosne i Hercegovine.

Među najvažnijim aktivnostima istaknute su sledeće:
Snimanje promotivnog dokumentarnog filma o turističkim potencijalima navedenih općina, održavanje edukacije za mlade farmere s ciljem promocije razvoja ruralnog turizma, ažuriranje web stranice Via majevica, održavanje donatorske konferencije u okviru koje bi se prezentovali planirani projekti u svakih od pet općina i Održavanje narednih sastanaka Radnih grupa.
0 0