Vijesti

Upriličen prijem mlade perspektivne nogometašice Esmeralde Mujkić

 

05.02.2021 10:43
Slika
 

Općinski načelnik Admir Hrustanović i predsjedavajući Općinskog vijeća Čelić Mustafa Ljaljić, 05.02.2021.godine, upriličili su prijem mlade i perspektivne nogometašice Esmeralde Mujkić iz Brnjika, koja se ovom sportskom disciplinom bavi od djetinjstva.

Ovom prilikom Esmeraldi je uručena zahvalnica za izuzetan uspijeh na sportskom planu i doprinos u promociji općine Čelić.

Esmeralda je rođena 05. januara 1997. godine, u Brnjiku. Po zanimanju je diplomirani fizioterapeut. Uspiješno je nastupala za sve selekcije ženske nogometne reprezentcije Bosne i Hercegovine. Najveći uspijeh tokom dosadašnje karijere ostvarila je nastupajući za reprezentaciju na Specijalnim olimpijskim igrama 2019. godine u Abu Dabiju, osvajajući zlatnu medalju.

Trenutno nastupa za ŽFK “Iskra” Bugojno. Također prethodno  je nastupala i za ŽFK Gradina iz Srebrenika, SFK 2000 Sarajevo i Lokomotivu iz Brčkog.

Općinski načelnik i predsjedavajući Općinskog vijeća, uputili su čestitke Esmeraldi za upornost i  ostvarene rezultate, sa željom da postigne još zapažnije rezultate.

0 0