Općina Čelić - Službena web stranica

Izgradnja prvog Vatrogasnog doma na području Općine Čelić

 

16.08.2023 08:42
Slika
 
Općina Čelić je u suradnji sa UNDP-om krenula u realizaciju projekta izgradnje prvog Vatrogasnog doma na području Općine Čelić-MZ Brnjik.

„Svjedoci smo da klimatske promjene koje se dešavaju u čitavom svijetu predstavljaju jedan od najvećih problema i dosta većim sredinama nego što je Općina Čelić, te da su našu općinu zadnjih godina zadesile različite elementarne nepogode što je uzrokovalo velike štete, kako za lokalnu zajednicu tako i stanovnike općine. Izgradnja prvog Vatrogasnog doma će stvoriti uslove za bolju oganizaciju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čelić i Civilne zaštite Općine Čelić, a što će doprinijeti većoj bezbjednosti stanovnika općine. Vatrogasni dom sa opremom koju smo nabavili i opremom koju ćemo ubrzo nabaviti, te adekvatnom obukom osoblja koje će rukovati opremom zasigurno će doprinijeti u sprečavanju, pomoći pri samim elementarnim nepogodama kao i za saniranje posljedica izazvanih elementarnim nepogodama. Ovdje prvenstveno misleći na poplave i požare'', istakao je Općinski načelnik Admir Hrustanović.

Vrijednost investicije izgradnje i opremanja Vatrogasnog doma iznosi oko milion konvertibilnih maraka, a završetak radova je planiran početkom naredne godine.
0 0