Općina Čelić - Službena web stranica

Obavještenje za poljoprivredne proizvođače

 

13.02.2024
Slika
 
Prema Pravilniku o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i registar klijenata (RK), Službene novine br.42/08, poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo, poljoprivredni obrt ili pravno lice kao i oni koji se žele tek upisati u RPG i RK dužni su da ažuriranju podatke bilo za biljnu ili animalnu proizvodnju najkasnije do 31.03.2024. godine u nadležnoj općinskoj službi.

Upis u RPG i RK i ažuriranje je obavezan preuduslov za podnošenje zahtjeva za ostavarivanje novčane podrške sa federalnom, kantonalnog i općinskog nivoa.

Upis u RPG i RK i ažuriranje podataka se vrši u nadležnoj općisnkoj službi u mjestu prebivališta, neovisno gdje se nalazi proizvodnja na području Kantona/Federacije BiH.

Molimo poljoprivredne proizvođače da provjere validnost i rok trajanja Ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta koje posjeduju.

Proizvođači mlijeka u liniji otkupa mlijeka su obavezni da nadležnom kantonalnom Ministarstvu najaksnije do 10.04.2024. godine dostave P1 obrazac.

Proizvođači jagode u zaštićenom prostoru - plastenici, visoki tuneli su dužni da podnesu zahtjev za ostvarivanje novčane podrške nadležnoj općinskoj službi, nakon završetka roka za ažuriranje podataka u RPG i RK a najkasnije do 22.05.2024. godine kako bi Komisija izašla na teren, utvrdila postojanje proizvodnje i sačinila Zapisnik.

Svim poljoprivrednim proizvođačima želimo sretnu i uspješnu predstojeću sezonu.
0 0