Općina Čelić - Službena web stranica

Obilježavanje Dana Općine Čelić 2023

 

17.11.2023
Slika
 
16. novembra zvanično je počeo Program obilježavanja Dana općine Čelić koji je obilježen nizom aktivnosti a jedna od prvih je posjeta Dječijem Obdaništu Čelić te su najmlađim uručeni paketići. Nakon toga upriličen je prijem svih učenika prvih razreda Osnovnih škola sa područja općine Čelić, kojima su uručeni prigodni pokloni.

Također Općinski načelnik Admir Hrustanović sa svojim saradnicima upriličio je prijem za učenike koji su postigli zapažene rezultate na općinskom, kantonalnom, federalnom nivou iz oblasti kulture, nauke i sporta. Njima i njihovim mentorima su uručene zahvalnice i prigodne nagrade te izražena želja da u narednim godinama ostvare što bolje rezultate tokom školovanja.. 

U okviru prvog dana obilježavanja Dana općine Čelić upriličen je prijem predstavnika boračkih organizacija, te obilazak šehidskog mezarja u Ratkovićima i centralnog spomen obilježja u Čeliću gdje je proučena fatiha i položeno cvijeće. Prvi dan obilježavanja završen je promocijom knjige "Ja, Velija" autora Sulejmana Ibrišimovića.
0 0