Općina Čelić - Službena web stranica

Održana "Biciklijada Via Majevica"

 

03.10.2023 10:07
Slika
 

Općine Čelić, Lopare, Sapna, Teočak i Ugljevik zajedno rade na uspostavljanju novih turističkih ponuda na području regije Majevica  s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i poslovnih mogućnosti u ovom dijelu zemlje. Navedeni prostor poznat je po svom bogatom kulturno-historijskom naslijeđu i prirodnim ljepotama. Ovaj kraj ima brojne prednosti za turiste, uključujući bogatu gastronomsku ponudu, seoski turizam, te mogućnosti za biciklizam i trail trčanje.

Jedna od zajedničkih aktivnosti na razvoju turizma ovih pet općina je Rekreativna biciklistička vožnja Via Majevica koja se ove godine održala 01.10.2023.godine sa startom iz Čelića.

Broj biciklista koji se okupio u nedjelju u Čeliću bio je oko 60 a došli su iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, Brčkog, Ugljevika, Banovića, Gračanice, Lukavca, Sapne, Teočaka, Srebrenika, Višegrada, Tuzle i Čelića.

Cilj rekreativne biciklističe vožnje bio je u Ugljeviku i važno je istaći da je vožnja protekla bez povreda  a posebno zadovoljstvo biciklista bila je ugodna vožnja predjelima Majevičkih obronaka okupanim jesenjim suncem.

U organizaciji revijalne biciklističke vožnje učestvovala je Misija OSCE-a kancelarija u Tuzli i članovi Radne grupe Projekta Via Majevica.

0 0