Općina Čelić - Službena web stranica

Općina Čelić podržala Projekat „Pozorište od značaja za Tuzlanski kanton 2021“

 

26.08.2021
Slika
 
Projekat „Pozorište od značaja za Tuzlanski kanton 2021“ podržan je od strane Općine Čelić. Ovim projektom uspostavljena je saradnja između Art Centra Ankata i JU Gradska biblioteka Čelić na organizaciji izvođenja pozorišnih predstava za građane, djecu i mlade općine Čelić.

Jučer je u prostorijama Gradske biblioteke održan radni sastanak između direktorice biblioteke, općinskog načelnika, savjetnika općinskog načelnika i predstavnika Art Centra Ankata. Na sastanku je definisan plan realizacije projekta.

Implementaciju projekta započinjemo 28.08.2021. godine u sali Općinskog vijeća sa početkom od 14h predstavom za djecu „Pozorišni bonton“, koja će se izvesti kao dio aktivnosti „Dječije sedmice“ u organizaciji Lokalne grupe za razvoj Čelić.  Dok će 31.08.2021. godinr sa početkom od 19:30h, također u sali Općinskog vijeća, za građane općine Čelić biti izvedena monodrama „Ich liebe Deutschland“.

Do kraja 2021. godine na osnovu ove saradnje očekuje nas još pozorišnih sadržaja za djecu, mlade i odrasle, a ulaz na sve predstave je besplatan.
0 0