Općina Čelić - Službena web stranica

Općina Čelić radom na projektima do novih finansijskih sredstava

 

18.07.2022
Slika
 
Ugovore o dodjeli sredstava za realizaciju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu danas su sa premijerom Tuzlanskog kantona potpisali načelnici općina Teočak, Kladanj, Doboj Istok i Čelić, te savjetnik načelnika općine Sapna.

Radi se o realizaciji projekata koji su na listi projekata iz Programa javnih investicija 2021-2023. godina, a kojima su općine aplicirale na ranije raspisani javni poziv. Ukupna visina do sada odobrenih sredstava za finansiranje ovih projekata iznosi oko 1,4 miliona KM, a preostalih oko 250.000 KM, do 1,65 miliona KM, koliko je Vlada ukupno planirala za ove namjene, rezervirano je za Općinu Čelić.

 Naime, kako je danas istaknuto, zbog poplava koje su nedavno zadesile ovu lokalnu zajednicu, sredstva su rezervirana i bit će usmjerena prema prioritetima koje Općina Čelić odredi u narednom periodu.

 ,,Sredstva koja su nam danas odobrena usmjerit ćemo za izgradnju prvog obdaništa u Čeliću i možemo reći da smo današnjim potpisivanjem zaokružili finansijsku konstrukciju za izgradnju. Dio sredstava zamolili smo da nam se rezervira kako bismo definirali tačne prioritete za sanaciju šteta koje su nastale nedavnim poplavama koje su zadesile našu općinu. S tim u vezi želim se zahvaliti Vladi Tuzlanskog kantona koja je za takav naš zahtjev imala razumijevanje i uvažila ga“, kazao je načelnik općine Čelić, Admir Hrustanović.
0 0