Općina Čelić - Službena web stranica

OŠCZ: Saopćenje trenutne epidemiološke situacije na području Općine Čelić

 

20.08.2021
Slika
 

S ciljem praćenja trenutne epidemiološke situacije na području općine Čelić, uzimajući u obzir trenutnu situaciju na području Tuzlanskog kantona, Federacije Bosne i Hercegovine i šireg okruženja, obavještavamo Vas da u protekla 24 časa na području općine Čelić 5 (pet) osoba su pozitivne na COVID-19, dok su 2 (dvije) osoba registrovane kao kontakti sa pozitivnim osobama i svi se nalaze u kućnoj izolaciji i stabilnog su zdravstvenog stanja. Također želimo naglasiti da je jedna osoba upućena na bolničko liječenje na UKC Tuzla.  Informacije su dostavljene od HES-a JZU Dom zdravlja Čelić na dan 20.08.2021.god.

Molimo sve građane, naročito starije osobe i osobe sa hroničnim oboljenjima da budu maksimalno odgovorni prema svom, ali i prema zdravlju drugih i da se pridržavaju svih  preventivnih mjera zaštite.
Upućujemo apel građanima oćine Čelić, javnim institucijama, privrednim subjektima, da su obavezni se pridržavati Naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva. 

U slučaju pojave simptoma (povišena temperatura, kašalj, otežano disanje) kontaktirajte higijensko epidemiološku službu,  ambulante i kontakte u porodičnim timovima.

Kontakt brojevi telefona u Domu zdravlja Čelić:

  • Higijensko-epidemiološka služba: 035 366 305 (radnim danima od 08:00 do 16:00 sati), kontakt osoba Ramiza Bećirović;
  • Hitna medicinska pomoć: 035 660 015 (radnim danima od 16:00 do 08:00, vikendom i praznicima od 00:00 do 24:00 sata).

Obavještavamo građane općine Čelić da je imunizacija stanovništava organizovana na način da građani naše općine imaju mogućnost svakodnevnog vakcinisanja u terminu od 08,00 do 16,00  u JZU Dom zdravlja u Čeliću uz predhodnu najavu putem telefona u HES službu na tel:035/366-305, osim subote i nedjelje.

                                                                                                                                                                                      Komadant OŠCZ Čelić
                                                                                                                                                                                         Admir Hrustanović

0 0